luni, 20 iunie 2011

Din nou, încotro...?

Cu gândul nu știu unde dar cu mintea întotdeauna acolo, coase și răscoase ale timpurilor trăiri, pierdută în lumea de dincolo de ea, pe care crede că o atrage și... adesea o face, pentru că ea este lumea. Răspunsul la cât de falsă sau cât de reală este această lume, în care plutește până pălește, și-adoarme secunde întregi purtată în brațe de un altul, își are răspunsul în adevărul repetat zilnic... de frică să nu-l piardă.
Și-aruncă priviri în clipe în care trebuie să facă așa, să sune alarma unei simple împotmoliri în gesturi, prea sincere să se recunoască trăiri și... pleacă. Revin estompate când deja e-n gardă, controlează și contracarează ce intră și ce iese, din lumea ce-atunci e tăcută și oprită-n priviri.
Zâmbește cald, cu un ochi ce se uită la altul, și-alungă tristețea-n hilarul moment de copilă, acaparată de jocul necontrolat doar un moment, al privirii... Dar nu e acolo, și-ar trebui să fie în alte dimensiuni, așteptate și sperate să vină, să fie el, celui care-i zâmbește, ca totul să fie corect... atunci când totul pare atât de greu să mai fie corect.
Și îndoiala sădită e dată de ziua în care pășește și căreia îi zâmbește, chiar și atunci când începe să se ofilească, dar de această dată într-o lume ce pare să nu-i mai aparțină. Și frica nopților, când speranțele devin deșarte, adună norii, cunoscuți ai altor timpuri dar, de care credea că a scăpat, în momentul în care a început să zambească fără să se mai oprească, punând un strat de adevăr dar și unul de minciună, uitând să le separe... de dragul viselor.
“Și-acum încotro...?”...
“Dacă aș fi știut răspunsul, probabil nu aș mai fi scris aceste rânduri...”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu